zondag 14 november 2010

Vaderdag

Jawel, vandaag was/is het vaderdag in Zweden. Perfect. In Nederland is vaderdag in juni en dat betekende voor mij dat die dag één keer in de zoveel jaar gelijk viel met Simone's verjaardag. Hier dus niet (tja misschien dat het een keer samenvalt met de jaardag van mijn schoonzus Ingeborg. Tis me wat die familie). Het is overigens wel wennen dat het nu vaderdag is. Er wordt niet veel reklame voor gemaakt met gevolg dat Simone pas afgelopen donderdag erachter kwam. Maar toch: vanochtend werd ik verrast met een ontbijdje op bed en verschillende kadootjes. En de rest van de dag heerlijk rustig aan gedaan. Eerst naar de kerk en toen thuis met een uitgebreide kaastafel lekker gegeten. Kortom voor iedereen een heerlijke dag. Dat was ook wel lekker na gisteren. Simone heeft toen de hele dag meegeholpen met de openingsdag van de winkel van Carina. Ik heb heel wat kilometers (ongeveer 160 km) gereden: eerst Jetty naar een vriendinnetje, Elin. Daarna naar Hultsfred om de drie wekelijkse boodschappen doen, daarna Jolein naar paard rijden om vervolgens Vimmerby te bezoeken om hout te kopen om een extra deur te maken. Snel naar huis om eerst Jetty te halen en daarna Jolein. Daarna samen met Janneke naar de kerk om schoon te maken (deze twee weken hebben wij het wachtmeesterschap in onze kerk). Nou toen was het zo'n beetje avond. Pffffffff. s'Avonds kwamen we erachter dat Sinterklaas was aangekomen in Nederland en nog wel in Harderwijk. Tjonge, dat is helemaal aan ons voorbij gegaan. 
Maar vandaag dus vaderdag. Aangezien het weer niet echt geweldig was hebben we het lekker warm gestookt hier. Te warm dus. Nu zitten we hier bijna in badkleding tv te kijken. Hout stoken is leuk, maar helaas is er geen thermostaat en hebben te weinig ervaring met hoeveelheden hout.
Op 30 oktober schreef ik dat Jetty en ik in de krant van Västervik gestaan. Nu hebben we de link gevonden. Niet interessant voor jullie, maar wel de foto's. De link is
 http://2007.vt.se/debatt/fritt/artikel.aspx?articleid=5587953
Onder de eerste foto staat o.a 'nästa bild'. Klik daar een aantal keer op en dan krijgen jullie ons te zien. Erg leuk uiteraard!!!
Buiten is het nu 4 graden en regenachtig (binnen in de keuken is het 23!!!). Helaas komende dagen wordt het weer niet erg veel beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten