vrijdag 26 november 2010

Eindelijk is het gestopt met sneeuwen. Er ligt nu een 15 cm dikke laag. Dat betekent dus sneeuwschuiven. Simone schuift van huis naar de garage en ik doe het gedeelte van de garage tot aan het begin van het erf. Een voordeel van dit schuiven is dat je behoorlijk bespaart op hout. Je wordt er nl goed warm van. Van huis naar de garage is het ongeveer 30 meter. En dat keer 1 meter breed, dan kan je ongeveer uitrekenen hoeveel sneeuw ze opzij schuift. Van de garage tot het begin van het erf is het ongeveer 25 meter en 10 meter breed. We schuiven expres zo breed omdat, als er in de toekomst nog meer sneeeuw komt, het pad vanzelf smaller wordt. Nu liggen voor de garage al "bergjes" sneeuw van 60 cm hoog aan beide kanten.
Het is wel mooi. Toen ik vanavond naar huis reed vanuit Vimmerby was het sterhelder. Dat was ook te merken aan de temperatuur: minus 10. En als de lichten van de auto dan op de sneeuw schijnen lijkt het alsof er duizenden diamantjes je toeschijnen. Prachtig.
Vandaag is het een rustige dag geweest voor ons. Jolein en Jetty waren naar school. Janneke heeft een lastig hoestje en aangezien er redelijk veel mensen longontsteking hebben die begint met hoesten is ze thuis gebleven. Simone en ik waren het grootste deel van de dag thuis. Een beetje boodschappen doen en sneeuwschuiven en andere kleine zaken. Lekker een rustige dag dus. 
De houtkachel brandt nu de hele dag door, maar we kunnen het nog steeds warm houden zonder de elektrische elementen aan te doen. Dat geeft een goed gevoel. Zeker voor onze portemonnee. Voor een huis met de grootte die wij hebben met opwarming met elektrische olieelementen moet je rekenen met een (jaar)verbruik van ongeveer 25000 Kwh. En dat tegen een prijs van iets meer dan een kroon per Kwh. En hout is een stuk voordeliger. Ongeveer 12 m3 hebben we nodig. Een gemiddelde prijs per m3, gezaagd en gekliefd is 250 kronen. Tel uit je winst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten