zondag 7 november 2010

Richting winter

Wat een mooie dag, maar wat koud. De hele dag was het rond nul graden. En de wind stond op de zijkant van het huis en daardoor was het moeilijker om het lekker warm te krijgen in huis. We hebben nu beide kachels aan het branden, het hout wel te verstaan he) Vanacht laten een kachel door branden. Die kunnen helemaal vullen met houtblokken en dan laag zetten. Op die manier brandt die ongeveer 5 tot 6 uur. Het is een heerlijke warmte. 
Vanmorgen zijn Simone en ik naar de kerk in Södra Vi geweest. Goede dienst en gezellig koffie drinken met verschillende koeken achteraf. De kinderen hebben hun kamers weer goed opgeruimd, want morgen begint de kermis weer met school enz. Pfff een weekje vakantie gaat snel. Op naar de kerstvakantie. Nog maar 6 weken! De dagen worden duidelijk korter met daglicht. Vandaag ging de zon op om 7.23 en onder om 15.56 (ter vergelijking in nederland ging de zon op om 7.45 en onder om 17.01) En we zijn nog een een heel stuk van de kortste dag verwijderd. Maar het kan nog erger. In Kiruna, dat helemaal in het noorden van Zweden ligt ging de zon vandaag op om 8.13 en onder om 14.31......
Tussen de middag hebben we heerlijk gegeten met de meiden. We hadden 3 verschillende kaasjes, schijfjes peer, tucjes en andere lekkerheden. Ze hebben erg genoten. 
Alle meiden liggen nu in bed. Een kat hebben we net een pilletje tegen wormen gegeven. Gevolg dat ik helemaal onder de katteharen zit. Lekker niezen dus. Maar Gijs (de kat) heeft hem mooi doorgeslikt. 
Voor de weerfreaks onder ons: het is nu minus 6 (en binnen plus 20,4) en sterhelder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten