maandag 6 december 2010

Afgelopen weekend hebben Simone en Jetty een pepparkakshus gemaakt. Dat is een huisje dat je van een soort speculaasdeeg maakt. Eerst maak je een deeglap en daarop leg je een papierenmal waarmee je vervolgens het deeg uitsnijdt. Dan bakken en vervolgens het geheel inelkaar lijmen met of gesmolten suiker (erg heet) of met suikerglazuur. Als laatste versier je het huisje met snoepgoed. Dit is een erg oude traditie in Zweden om voor de kerst te doen. Ziehier ons resultaat:




Hetzelfde heb ik gisteren gedaan op mijn werk. Het huis met een heleboel pepparkaksfiguren. Daarna hebben we samen gegeten. Dat was erg gezellig. 
Vandaag was het verder een rusitge dag. Simone haar schooltermijn loopt bijna ten einde. Aangezien ze precies op schema ligt is het nu voor haar iets rustiger dan enkele weken geleden. Dat is wel zo relaxed, zeker nu met de komende weken naar kerst.
Oh ja, gisteren hebben Simone en de kinderen Sinterklaas gevierd met Hans en Minka. Het was erg gezellig en de kinderen hebben leuke kleine kadootjes gekregen.
Het weer is vandaag erg rustig. Rond de min 1 was het vandaag. Voelde gewoon warm aan! Hoe je went aan de koude temperaturen. Het gevolg is wel dat waar nu nog sneuuw ligt op de wegen het spekglad kan worden. 

2 opmerkingen:

  1. Wow, dat ziet er mooi uit! Smaakt vast ook heel lekker (en wanneer eet je zoiets dan op? Na de kerst?)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat creatief zeg. Erg leuk om te doen lijkt me. Geweldig. OpaOma

    BeantwoordenVerwijderen