donderdag 16 december 2010

Eindelijk klaar vandaag! Gewerkt van 8 tot 20.00 uur. Met alleen een pauze tussen half twaalf en één..... Maar wel lekker gevoel. De komende dagen ben ik niet ingepland. Maar dat kan snel veranderen. Er is veel ziekte onder het 'gewone' personeel. 
We zijn vanavond bezig geweest met de voorbereidingen voor kerstavond, ofwel julafton. Dat is hier de belangrijkste kerst dag. Op die dag geef je elkaar kado's en heb je het grote kerstdiner. Daar staan ongelofelijk veel gerechten op. De komende dagen zal ik daar wat meer bij stil staan. 
Vandaag was het warm: minus 2. Maar het sneeuwde wel. De komende dagen wordt er bijna 20 cm sneeuw verwacht..... Wordt weer veel sneeuw schuiven. Als er zoveel sneeuw valt als er wordt verwacht, zal voor het eerst sinds 1981 heel Zweden weer een witte kerst hebben. In de stad hebben ze de afgelopen dagen hard gewerkt om alle sneeuwbergen langs de kanten van de weg weg te halen. Bulldozers en vrachtwagens reden af en aan. Maar het resultaat is wel goed. Je kan nu weer goed de weg af kijken bij een kruising. Door de warme temperaturen is het hier en daar weer glad op de weg. Als je bijvoorbeeld een weg opdraait voel je de banden van de auto ronddraaien zonder dat de auto beweegt. Op gevoelige plekken wordt er zand gestrooid, zoals rotondes en hellingen. Je ziet regelmatig een auto terugglijden op een helling om het dan vervolgens weer opnieuw te proberen. Ach, de rest is er aan gewend en wacht geduldig tot de ander weg is.

1 opmerking:

  1. Nu ook weer winterwonderland bij ons! en vannacht gaat er nog veel meer vallen. Nu miezersneeut het weer...gewoon heerlijk genieten!
    xxxx

    BeantwoordenVerwijderen