zondag 31 oktober 2010

wintertijd

Ja hoor afgelopen nacht is de klok van drie naar twee uur gegaan om vervolgens het afgelopen uur opnieuw te doen. Stakkers nachtwerkers die een uur extra moesten werken. Maar deze kant op vind ik niet erg. Een uur langer slapen is nooit verkeerd. Maar het is wel duidelijk merkbaar dat ene uurtje. Vanmiddag om 4 uur begon het al bij ons te schemeren, bah! Er zijn stemmen, onder andere van herr Wilders, die de zomertijd het jaar rond wil hebben. Zal Wilders meer licht nodig hebben om alle andersdenkenden te kunnen opsporen (eingenlijk vreemd dat een gedachtegoed wat het daglicht niet echt kan verdragen juist meer daglicht wil hebben...)? Maar wennen is het wel weer. Vandaag heb ik ook gewerkt en de mensen waarvoor we er zijn begonnen al om 11 uur te vragen naar de lunch in plaats van de gebruikelijke 12 uur. 
Vanavond ben ik bij een uitvoering geweest van het Requiem van Mozart in de zweedse kerk in Vimmerby. Dat was erg mooi en heb er dan ook erg van genoten. De uitvoering was in het kader van alleheiligen. Dat wordt hier nog duidelijk 'gevierd'. Speciaal deze week staan er veel kaarsen op de graven. Een mooi en indrukwekkend gezicht als je langs een begraafplaats rijdt en het is al wat donkerder en dan alle kaarsjes ziet branden. 
Vandaag hadden we heerlijk zacht weer. Een graadje of 11 en droog. Helaas was het wel bewolkt en stond er een licht briesje. Dat maakt het uiteindelijk wel weer dat het frisjes aanvoelt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten