vrijdag 15 oktober 2010

EcoDriving

Vandaag het boekje over het geven van autorijles doorgenomen. Een vereiste is oa ecodriving. Dit betekent gewoonweg zuinig rijden. Echter......Je wordt hier aangemoedigd om versnellingen over te slaan! Dus wegrijden in zijn 1 en dan of naar zijn 2 en dan naar zijn 4 of gelijk naar zijn drie en dan naar zijn 5! Dus geprobeerd en het werkt goed. De motor slaat niet af en de auto hapert niet.


Een ander geintje: ga rijden en dan wanneer je in de tweede versnelling zit alle pedalen loslaten. Hoelang denk je dat de auto doorrolt zonder dat de motor afslaat? Totdat de benzine op is! Geen enkel probleem voor de auto. Je kan zelfs remmen tot ie hapert en dan de rem loslaten. En zie de auto trekt vanzelf weer op en rolt vrolijk verder..... Nou ja!


Verder het weer: Vandaag heerlijk zonnig weer niet veel wind, wolkenloos. Wel fris, ong 5 graden. Nu is het 21.45 uur en het vriest al 4 graden. Dit hebben we de afgelopen 5 dagen steeds gehad. Heerlijk! En mooie herfstkleuren. Zal morgen proberen een foto te plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten