donderdag 21 oktober 2010

Winter?

Ik heb vandaag boodschappen gedaan in Hultsfred. Een plaatsje 20 km ten zuiden van Vimmerby. Daar hebben ze een goedkope supermarkt, de Willy´s. Tot mijn verbazing lag daar behoorlijk wat sneeuw. Bij ons lag er nagenoeg niks, maar daar lag nog een centimeter of 2. Zie hier de foto´s:






Let ook op de mooie lucht tussen de bomen. Dat is typisch een Zweedse winter lucht. Frisse heldere lucht. Heerlijk om een wandeling in te maken!  Bij de Willy´s doen we een keer in de drie weken boodschappen. We kopen dan voor die drie weken alle droog waren en aardig wat vers waren. Ook hebben ze artikelen die niet direkt zweeds zijn. Maar ook daar staat de pindakaas bij de bakartikelen.... Zoetwaren op brood vinden ze hier uitermate vreemd. Kaas met vleeswaren op 1 boterham is heel normaal of kaas met komkommer of rode/gele paprika. 
Vanmiddag heb ik de spijkerbanden onder de auto van Simone, onze enige auto waar we mee rond mogen rijden, gezet. Tevens extra verstralers op de voorbumper gezet. Die moeten alleen nog worden aangesloten. Maar goed ook dat dat gedaan heb, want vanavond sneeuwde het behoorlijk, echte dikke vlokken! Ben benieuwd morgenochtend.
Jolein heeft haar beoordeling van school gekregen. Die krijgen ze twee keer per jaar, halverwege de herfsttermijn en halverwege de lentetermijn. En vlak voor het einde van de termijnen krijgt ze een soort rapport. De beoordeling ziet er goed uit! Ze doet haar best en is een ijverige leerling. 
Janneke zal morgen een kleine presentatie geven op school. Ze zal het hebben over Taylor Swift een country zangeres. Ze is al lang ermee bezig en is goed voorbereid. Zeker met haar dyslektie doet ze het goed.
Jetty was vandaag op school en vanavond lekker wezen knutselen met papier en kleurpotloden. Ze kan mooie werkjes maken. Een zeer kreatief meisje, ook volgens de juf op school. Ze tekent liever dan lezen, terwijl ze dat wel kan. En de meest mooie tekeningen neemt ze mee naar huis.
Simone doet het ook erg goed op school. De ene 8 naar de andere krijgt ze. Ze is nu druk bezig met oa een thuistentamen. En volgende week een tentamen over shakespeare voor engels.
We sluiten af met het weer: nu 0,5 graden, en het sneeuwt.

3 opmerkingen:

  1. pfff nu al sneeuw. Dat is vroeg. Hier alleen nog maar regen en regen. Vind het erg leuk zo'n blog. Leuk om te lezen.
    Groetjes Myriam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel erg leuk om jullie verhalen te lezen. De foto's zijn mooi met die sneeuw! Hier is het echt herfst, wind, regen, maar ook zonneschijn.
    Groetjes, Riet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk die sneeuw al! Maakt het weer extra sprookjesachtig...Hier vandaag zonneschijn, en 1 klein buitje gehad. Weinig genoten van het mooie weer vandaag, moest mijn huiswerk Pedagogiek maken en insturen..pfff, zware opleiding, maar wel erg leuk en leerzaam.

    Wij hebben een heerlijke vakantie gehad in het Limburgse, en uiteraard naar Valkenburg geweest, de fluweelgrot en de ruïne bezocht. Jammer dat Stadshouder Willem de zoveelste het opblies in 1672, anders was er nog een mooie burcht geweest..sniksnik...

    BeantwoordenVerwijderen