woensdag 16 februari 2011

Gisteren was het alweer 21 jaar geleden dat Simone en ik ja tegen elkaar zeiden en elkaar trouw beloofde. 21 jaar! Toen we terug gingen rekenen kwamen we tot de ontdekking dat toen wij trouwde, Myriam en Ingeborg net zo oud waren als Janneke en Jolein nu. Wat worden wij oud..... Helaas is de trouwdag voorbij gegaan zonder veel ophef. Ik heb gewerkt voor de gehandicapte zorg tot acht uur 's avonds. Niet veel romantiek dus... Alleen hadden we voor de inwendige mens gezorgd. Voor ons allen hadden we een lekker gebakje gekocht: semlor. Dat zijn broodjes, een soort bolletje van relatief droog deeg. Dat bolletje is uitgehold en is gevuld met marsepein en daarop slagroom. mmmmmmhhhh. Ja dat was een mooi en lekker iets. 
Vandaag was het weer gewoon een gewone dag. School en werk. Alleen Simone was vrij en leerde voor een grote test voor Zweeds morgen. Dat gaat over de spraakhistorie van het Zweeds. Overigens heeft Simone een 10 voor een wiskunde test gekregen. En dat was ronduit een tien. Van de 20 opgaven had ze er 20 goed..... Ben heeeel trots op haar!!
Jetty was gisteren en vandaag een beetje hangerig en vanmiddag brak het door en werd ze "echt" ziek. Niet leuk voor het meisje.
Ik heb vanmiddag weer hout gehaald en Simone daarna Jolein van de bus opgehaald. Echter, tijdens de terugrit haperde de auto ineens. Bleek dat de aandrijfriem voor de generator en waterpomp kapot was gegaan. Auto afsluiten, sleutel op het achterwiel leggen en wachten tot de garage hem op heeft gehaald en heeft gerepareerd. Dat is erg lastig als je maar 1 auto hebt. We zitten nu gelijk zonder vervoer. Morgenochtend kunnen Simone en Jolein meerijden met een ander. En ik hoop dat de garage morgenochtend al klaar is met onze auto. Zal wel fijn zijn.
Een van onze katten, Findus heeft een soort ontsteking onder zijn oog. Een dik ooglid waar af en toe wat pus uit loopt. Pas vrijdag kunnen we naar de dierenarts, als het niet erger wordt, want dan mogen we eerder komen. We maken het oog nu regelmatig schoon met water en daarmee voorkomen we dat de opening naar de ontsteking dicht gaat zitten en het nog erger wordt.
Het weer was vandaag niet echt gezellig. Koud was het in principe niet, een gemiddelde van minus 5, maar er stond een harde wind. Daardoor werd de gevoelstemperatuur ongeveer minus 77 (zeg maar..) Maar in huis hebben we het heerlijk warm.
Jolein had op school het over de jaren 60 muziek. Dat was leuk, want alle liedjes kende we  en zongen dan ook dapper mee, wat soms vreemde gezichten opleverde. Bij de kinderen wel te verstaan.

1 opmerking:

  1. Een beetje laat, maar toch nog: Gefeliciteerd met jullie jubileum. Wat goed Simone, een 10 voor wiskunde. Knappe meid. Wens Jetty beterschap en geef haar maar een knuffel. Leuk he, oud worden, kun je ook meepraten over vroeger. Liefs en grroeten, pama

    BeantwoordenVerwijderen