maandag 24 januari 2011

Nieuwe kop....

Tadaaa eindelijk is de oude kop verdwenen en vervangen door een nieuwe. Gemaakt in Inkscape. Dat is een gratis illustrator programma. Werkt prima! Alleen de achtergrond komt van een gratis achtergrond site. De rest is het resultaat van heel wat uurtes uitproberen en weggooien en opnieuw beginnen tot en met eindresultaat. Het vreemde is wel dat ie nu op de blog vaag overkomt terwijl die in inkscape s-u-p-e-r scherp overkomt. Wordt nog onderzocht. Inkscape slaat standaard zijn bestanden op in svg formaat. Volgens hun een veel gebruikt formaat voor publicaties op internet. Echter, deze blog ondersteunt svg niet en was ik dus gedwongen te exporteren naar een ander formaat. Misschien ligt het daaraan. Maar ik kon niet langer wachten om het aan jullie te laten zien. Hebben jullie een beetje een beeld hoe wij er ook al weer uitzagen. Want ondertussen alweer 4 jaar hier!


Vandaag een rustige dag geweest. Allemaal op school en ik op het werk. Oftewel: een saaie gewone door-de-weekse-dag. Niet oersaai, maar gewoon.... Vandaag heeft het weer een beetje gedooid. Lekker om weer een beetje minder sneeuw te hebben. De meeste wegen zijn goed sneeuwvrij en kan je dus weer gewoon rijden. Zien we gelijk terug in het benzine verbruik. De komende dagen blijft het lekker qua temperatuur. Over drie dagen wordt het weer min 11.... Nee, het is nog niet lente hier. Kan ook nog niet want er ligt nog steeds een dikke 40 cm sneeuw. Die is ondertussen keihard geworden. Als je voorzichtig loopt zak je er niet doorheen. De sneeuw die van de daken is gegleden is bijna ijs geworden zo hard. Gelukkig had ik alle sneeuw voor de deur naar de schuren gelijk weggeschept nadat het van de daken was gegleden. Had er niet aan moeten denken om dat nu te moeten doen. Had ik een pikhouweel nodig gehad.
Als laatste maar even de zonstanden door geven: op om 8.15 en onder om 16.02. Vergeleken met 21 december hebben we alweer 5 kwartier langer licht. Heerlijk!!!!


Onze dochter Jolein heeft ook een eigen blog nu: www.joleinn94.blogspot.com. Kijken!!!

3 opmerkingen:

  1. Een leuke binnenkomer die nieuwe kop. Leuke foto's. Groetjes en liefs, oma en opa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooie nieuwe kop, heb je goed je best op gedaan.
    Groetjes Myriam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey wat een leuke KOP (pen) ahhahaha...

    Dat door de sneeuw inzakken kennen wij hier inmiddels ook. De sneeuw was opgestoven wat aan het water een mooie hoge schitterende laag sneeuw gaf, door de wind leek het wel of het geerodiseerd wit steen was. Er over heen lopen bleek overigens superleuk, zelfs het doorheen zakken! Ik ben zelf tot vlak onder mijn heupen erin gezakt..de kids natuuurlijk dikke lol, omdat ik er niet meer uit kon klimmen, omdat het zachtere sneeuw afbrokkelde en het gat steeds groter werd..dikke lol tranen biggelde..maar jah..dat lijkt weer een eeuwigheid geleden, daar er al vroeg lente temperaturen zijn. vandaag 9 graden voorbij zien komen...hoop dat er nog wat winter deze kant op komt...

    BeantwoordenVerwijderen