zaterdag 1 januari 2011

Allereerst de beste wensen voor iedereen die deze blogg leest. En voor alle anderen ook.


De eerste januari 2010 2011 (phoe goed dat ik een wakkere vrouw heb....) was een rustige dag. Heb eigenlijk alleen sneeuw verwijdert van het balkonnetje. Daar lag ongeveer 40 cm sneeuw op. Afgelopen nacht was het een paar uur 1,5 graad boven nul en daardoor was de sneeuw erg gaan plakken en daarmee loodzwaar geworden.
Vanavond met Janneke nog een beetje vuurwerk afgestoken. Erg leuk, voor mij maar vooral voor haar. Een beetje knalvuurwerk en wat siervuurwerk wat op de grond ronddraait. Hier zijn klappers van het formaat astronaut al verboden. Hier komt nog bij dat we echt op het platteland wonen dus bijna geen vuurwerk om ons heen. Carbied schieten doen ze hier ook niet. Dat is streng verboden ivm alle dieren.
Het waaide hard vandaag en de temperatuur lag net onder het vriespunt, maar de komende dagen wordt het al weer kouder. Het is nu alweer minus 6..... Nee de winter is nog niet over.

2 opmerkingen:

  1. Jullie ook een heel goed nieuwjaar gewenst! Hier is de winter voor nu even ten einde. De grond is weer zichtbaar, sneeuw is zo goed als weg. Ijs is onbetrouwbaar geworden en de temperaturen liggen boven 0. Toch is de grond superglad vanmorgen, omdat de grond koud is en het geregend heeft. De zon schijnt zalig en voelt stiekem als lente. Maar ook hier is de winter nog maar net begonnen, dus ik hoop wel heel stiekem op nog zo'n periode...en een 11 stedentocht!
    Dikke knuffel voor jullie allen van ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een heel goed nieuwjaar toegewenst. Alles is goed hier. We zijn net thuis uit Lelystad. Ook de groeten van t.G & o.N. Liefs van ons, tot bels. OpaOma

    BeantwoordenVerwijderen