maandag 10 januari 2011

Dooiweer! De afgelopen dagen is het steeds boven nul graden geweest. Tot en met plus 5! Dat betekent dooi. Maar met zoveel sneeuw lost alles niet zo snel op. Het gevolg is dat het spiegelglad wordt hier. Gisteren was het het ergst. De wegen waren spiegelglad, ofwel ijsglad zoals ze hier zullen zeggen (ishalka). Vanmogen hadden ze zand gestrooid dus was het wat beter, maar toch. Het pad naar de schuur en garage is afgelopen weken plat gelopen en is dus nu echt spiegelglad. Veel aan de kant lopen dus, daar ligt nog 'losse' sneeuw en die is niet glad. Wel is alle sneeuw van de daken geschoven. Vooral van de grote schuren was dat nodig. Op een plek hadden we meer dan 1 meter dikke laag sneeuw liggen. Gelukkig is die nu naar beneden gevallen. Bij een ander deel is het dak nu ook schoon maar ligt een hoop precis voor de deur naar de schuur. Dat is erg dicht opeengepakte sneeuw. Moest met een schep het wegscheppen alsof ik zand weg schep. Maar de ingang is weer vrij. Een voordeel dat het niet meer zo koud is, is dat we niet meer zoveel hoeven te stoken om het huis warm te krijgen. Dat spaart weer hout. Ben nog wel bezig alle hout wat we laatst hebben gehaald in passende lengtes te zagen. 
Morgen beginnen de scholen weer en komen we weer in ritme. We hebben er allemaal zin in, wel een beetje spannend maar toch. Ik ben vandaag begonnen met werken. Was weer goed.
Jetty zou vandaag haar kamer opruimen. Nu hebben we de laatste tijd wel vaker over gehad dat we niet problemen van anderen moeten oplossen. Het probleem laten liggen bij wie het hoort. Wel bijstaan, maar niet overnemen. Wel, Jetty heeft dat ook opgepikt. Tijdens het opruimen van haar kamer zag ze een aantal zaken liggen die volgens haar papa daar had neer gelegd en dus moet hij die ook opruimen. Los van het feit dat het haar spullen zijn. Heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten