maandag 6 juni 2011

Rabarbersap

Hier een recept voor rabarbersap. Erg lekker en verkwikkend als het warm is =)

1kg rabarber
1,5 liter water
5 dl suiker
2 tl citroenzuur
sap van 2 citroenen.

Spoel en snij de rabarber in kleine stukjes en kook het met het water ongeveer 15 minuten. Roer niet want dan wordt de sap troebel.
Zeef de sap en gooi de rabarberzooi weg.
Kook het kookvocht opnieuw samen met de suiker, citroenzuur en citroensap. Daarna af laten koelen.
Giet het sap in een goedschoongemaakte liefst  een uitgekookte fles helemaal tot de dop en sluit hem goed af.
Koud bewaren en als je hem gebruikt is het 4 delen water en 1 deel sap.

2 opmerkingen:

  1. Geweldig, bedankt voor het recept. Fijn dat we weer op de hoogte blijven. Liefs, pama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heerlijk, zit et nu te drinken

    BeantwoordenVerwijderen