donderdag 7 april 2011

Joepie!! De winter is nu echt aan zijn eindje. De afgelopen dagen is de temperatuur zodanig geweest dat alle sneeuw is verdwenen. Oke, bijna alles, alleen waar sneeuw bijelkaar is geschoven ligt nog wat. Alleen alles wat er onder lang leek dood. Wat wil je ook, de sneeuw heeft van half november tot 3 weken geleden hier gelegen. Maar... eergisteren heeft het iets geregend en nu is alles een stuk groener. We hoeven zelfs niet meer bij de buurman te kijken.... En vandaag heeft het hard gewaaid. Heel hard. Ook dat is lekker. Alles wat met winter te maken heeft wordt weggeblazen. 
Verder loopt het hier lekker door. Aan het begin van de avond moest Jetty haar woordjes oefenen die ze voor school moet kunnen schrijven. Dat vindt zij niet leuk. Daarin is ze een beetje een aparte. Ze kan volgens ons en de juf wel lezen en schrijven, maar laat het niet zien. Nou, vanavond kwamen we achter de oorzaak (waarschijnlijk). Ze moest dus oefenen. Hoop gemopper maar toch de papieren op tafel. Vervolgens loopt ze weer een tijd rond. Tenslotte ging ze op de bankleuning zitten en keek naar ons en vroeg toen: wat is belangrijker: dat je goed ben in vanalles of dat je jezelf bent! Ofwel: moet ik echt goed worden in schrijven of mag ik mijzelf zijn...... Tja, dat heeft wel denktijd nodig om daar goed op te antwoorden. Uiteindelijk is zw el gaan oefenen en de woorden gingen erg goed. Zij blij en wij ook!
Als laatste het weer: de temperatuur nu is buiten 7,3 graden en de zon laat zich zien om 06.09 (jullie begrijpen wel dat ik dat moment nooit meemaak...) en hij gaat onder om 19.49. Heerlijk veel langer licht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten