zondag 13 maart 2011

De tijd gaat snel. De ene dag een blogje schrijven en vervolgens gaan er een heleboel dagen voorbij voor de volgende. Ziekte, veel werken en veel zaken  thuis zijn enkele oorzaken hiervoor. Wat is er de afgelopen tijd gebeurd?


Simone doet het nog steeds erg goed op school. Voor Zweeds heeft ze een presentatie gehouden over dylexie. Die was zo goed dat ze haar hebben gevraagd om tijdens een studiedag voor alle leraren dezelfde presentatie te houden. Veel leraren krijgen leerlingen met een dyslexieverklaring maar weten niet goed hoe ze daar mee om moeten gaan. Nu weten ze veel meer, De presentatie viel in erg goede aarde. Veel positieve reakties over zowel de inhoud als hoe Simone het heeft gedaan. Alle lof!!
Jolein hobbelt steeds goed door op school. We zijn nu begonnen met autorijden. Eerst op een grote parkeerplaats de beginselen leren: gas geven, remmen en schakelen en uiteraard sturen. Heel spannend maar erg leuk. Ze doet het goed. Ze reed max 25 km/uur en dat vond ze al hard..... Maar alle begin is moeilijk. Gewoon doorgaan en proberen elke dag te rijden dan gaat het snel beter.
Janneke is ondertussen weer naar de beugeltandarts geweest. Ze heeft een tand die erg naar achteren staat en die gaan ze nu naar voren halen. Een pijnlijke gebeurtenis. Ze heeft moeite om goed te kauwen. Die tand heeft ze bijna noooit gebruikt en de tanden in de onderkaak weten ook ineens niet wat er boven hun zit... Overigens toen we daarna toe reden en de auto parkeerde zagen we het volgende bord: 




Tja wat moet je daar nu van denken... Wel aardig van de gemeente om ons te waarschuwen!


Jetty doet het goed op school, maar het lezen wil nog niet echt vlotten terwijl ze soms zowel de leraar als ons doet verrassen met relatief moeilijke woorden. Met schrijven idem dito. Maar het is meisje met scherpe opmerkingen. Simone steekt veel tijd in huiswerk en soms klagen de kinderen daarover. Laatst vroeg Jetty of we wat gingen doen in het weekend. Simone zei toen dat ze huiswerk moest maken. Toen zei Jetty: mama weet je wat belangrijker is dan huiswerk? Veel belangrijker zijn je kinderen hoor..... Tja petje af hoor!!


De temperatuur stijgt langzamerhand. Af en toe hebben we nachten zonder min graden. Dat is niet goed voor de sneeuw. Wel voor ons. We kunnen nu zonder problemen voor gladheid naar de garage lopen en dat is heeeeel fijn. Een klein nadeel dat de sneeuw weg gaat nu is dat alle plaatsen waaren de katten hebben gepo-ept ineens zichtbaar worden en tijdens de vorst perioden heeft dat spul ook geen tijd en gelelgenheid gehad om te verdwijnen dus nu lijken ze net vers van de pers.....
De dagen worden wel steeds langer. Heerlijk. De zon gaat nu op om 6.19 en onder om 17.54!! Een ongekende luxe na deze lange winter. De sneeuw die nu wegaat ligt hier al vanaf half november....

2 opmerkingen:

  1. Hej, eindelijk weer een bericht. Super Siem dat het zo goed gaat, en natuurlijk met de rest. Hopelijk gaat Jetty snel lezen. Thijs heeft Geronimo Stilton ontdekt. En leest nu eindelijk uit zichzelf wat boeken. Hier gaat alles verder ook goed. Heb tot nu toe al mijn toetsen met een goed behaald en hoef voor mijn opleiding nog maar twee toetsen en wat presentaties... Dus het eind is in zicht en dat al terwijl ik pas op de helft ben HIHI.
    Groetjes en tot horens.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De tijd gaat inderdaad heeeeeeeeeeeeeeel snel maar niet zo snel dat je geen blog kan schrijven=) aub een nieuwe en een beetje vaker
    Maar toch hou ik nog van jou=)
    Siem

    BeantwoordenVerwijderen